perjantai 6. helmikuuta 2015

Tallinkäytävältä kohti ratoja

Päivärutiinit ovat hevosen/ponin valmentajalle tuttuja. Kaikilla on omat, erilaiset rutiinit ja tehtävät, jotka näkevät omalle nelijalkaisilleen parhaaksi. Minkälaiset rutiinit teillä on? 

Myös treenaus ja treeniohjelman suunnittelu on mielestäni päivärutiiniin kuuluvia merkittäviä asioita. Meillä ei ole ns. vakituista ohjelmaa tai viikottaista rytmiä treenin suhteen. Suunnitellaan noin kolmen-neljän päivän edestä lenkit päivää aikaisemmin. 
     Treenauksen lomassa syntyvät tavoitteet. Tästä sainkin idean, voisin tehdä joka kuukauden alussa kuukauden tavoitteet-postauksen. Näihin postauksiin sisältyy sekä hevosten, että oman kunnon kohentamisen tavoitteet (tähtäimenä mònte). 


H E L M I K U U 

Ruusa;
   Ei olla pidetty minkäänlaista hoppua vielä alkavalle ravikaudelle. Tälle kuulle olisi mahdollisesti tulossa vain yksi startti, jos sekään nousee kasaan. Talven aikana ollaan lähinnä ajeltu kuntoa, eikä sitäkään varsinaisesti verenmaku suussa. 22.2 päivä olevaan starttiin pyrkimykset on päästä maaliin hyväksytysti. Uuden laukkasäännön takia ei lähdetä ajamaan täysiä silmät kellossa kiinni. Varustemuutoksiakin on luvassa, olen kiinnittänyt huomiota Ruusan oikeaan takajalkaan syystä että reisilihas (?) on aavistuksen verran suurempi verrattuna toiseen. Kengittäjän kanssa ollaan pohdittu, että laitettaisiin vasuriin vähän painavampi kenkä. Hirveän vaikea sanoa, mitä tuleman pitää, mutta päätavoite on saada varusteet kohdilleen ja että poni pysyy terveenä kaikin puolin!


Joonas; 
  Tältä pojalta mulla on enempi odotettavaa. Pelkään, että odotan jopa liikoja. Joonas on treenannut niin hyvin ja tuntunut erilaiselta ja energiseltä. Viimekauden lopun tauko on varmaan tehnyt tehtävänsä, joten päästään kunnolla käsiksi asiaan heti aluksi, kunhan ei tule mitään yllättäviä takapakkeja! En usko, että päästään vielä tässä kuussa viivalle, sarjoja ei ole ollut ihan jonoksi saakka. Rovaniemellä ei yhtään mòntelähtöä helmi ja maaliskuussa ?!?!? Tässä kuussa tarkoitus on kuitenkin käydä hiiteillä ja miettiä sitten vasta pidemmälle, hiljaa hyvä tulee.

Coltti & Vallu;
   En oikein osaa näistä sanoa mitään. Yhdessä käydään kuitenkin lenkeillä, eikä mitään vikaa ole ollut. En aja kumpaakaan vakituisesti, vain satunnaisesti. Yleensä vain ratsastan. Starttiin pukkaillaan varmaan vasta helmikuun jälkeen, hiittiä vain alle. Meillä olisi tarkoitus lähteä Ruotsiinkin kilpailemaan alku talvesta poikien kanssa!

Minä;
  Muuton jälkeen en ole ajanut yhtään hiittiä selästä. Ratsastellut olen paljonkin, mutta paljon töitä tulee vielä olemaan, ennenkuin voisin sanoa startin jälkeen: '' Ei tunnu missään!''. Juoksemassa en ole käynyt juurikaan ollenkaan, mutta neljä kertaa viikossa teen treeniohjelmaa, jonka aloitin vähän ennen joulua. Toivottavasti kauden ensimmäisen startin jälkeen huomaan olevani paremmassa kunnossa verrattuna viime starttiin! Tämän kuun tavoite on siis pitää motivaatiota yllä, tuntea onnistumisia ja kovempaa aina vähän kerrallaan.

Tälläisillä eväillä lähdetään katsomaan miltä helmikuu näyttää. Seuraavaa tavoitepostausta sitten maaliskuun alussa! Kommentoikaahan mitä tykkäsitte ja haluatteko lukea näitä lisää :-)

- Minttu

4 kommenttia:

  1. Oo kuulostaa kivalta idealta! Innolla ootan että saan lukea teiän kehittymisestä :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idiis minde!! :-) ja koska meiltä löytyy diilejä voin motivaation puuttuessa sitte tsempata sinua treenaamaan ;-)

    VastaaPoista